Oтличени са 39 участници, от които 25 на лицензирания оператор СУ „Димитър Благоев“, постигнали бронзово ниво на Международната награда на херцога на Единбург в България.
Медиа:
На 11 септември 2020 г. в Художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен бяха отличени 39 участници, от които 25 на лицензирания оператор СУ „Димитър Благоев“, постигнали бронзово ниво на Международната награда на херцога на Единбург в България.
Любомира Велчева, изпълнителен директор на Наградата в България лично връчи значки и сертификати на младежите, които през последните шест месеца са преминали през програмата и са развили ключови житейски и лидерски умения.
Водещи на официалното събитие бяха Йоана Йорданова и Валентин Плетньов, а Никол Йончева изпълни песента  на Jelena Tomasevic – Oro. Всички те са ученици в СУ “Димитър Благоев” – Свищов.
Антония Дамянова, лидер на  Наградата в училище поздрави младежите за техните постижения:
„Да бъда лидер в Наградата на херцога на Единбург за мен е не само предизвикателство, но и изключително пътешествие в света на младите и техните стремежи, желания и постижения. Съпреживяването на всеки един момент от процеса на тяхното развитие – от поставянето на целите, през изпълнението, до достигането им е пълноценен житейски опит не само за тях, но и за мен.
Заедно с моите участници търсихме решения, преодолявахме предизвикателствата и трупахме опит, за да достигнем до този момент днес когато всички техни усилия са забелязани и възнаградени. Това дава на младите вдъхновение и желания да се стремят към по-високи цели и да вярват, че упоритият труд и постоянството се отплащат.“
По информация на СУ “Димитър Благоев”