ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ ЗА КАТРАНОВЦИ НА ДЪРЖАВНИТЕ ЗРЕЛОСТНИ ИЗПИТИ
Медиа:

За поредна година дванайсетокласниците на СУ „Николай Катранов“ са сред отличниците на матурите в област Велико Търново.

По информация на началника на РУО – Велико Търново инж. Розалия Личева на ДЗИ по български език и литература свищовското училище заема почетното ЧЕТВЪРТО МЯСТО, следвайки елитните търновски гимназии /публикация във в-к „Янтра днес“/.

На матурата по БЕЛ катрановци са с 5 отлични оценки, едната от които е пълна шестица и 20 оценки „Много добър“!

На втория държавен изпит по профилиращи предмети: английски език, биология и здравно образование, и немски език – резултатите са също високи: 5 отлични оценки и 29 оценки „Много добър“.

С две отлични оценки е Борислава Божинова от XII „в“ клас – по английски език и по БЕЛ, като на ДЗИ по БЕЛ нейната оценка е максимална 6,00. С отлични оценки на матурата по БЕЛ са още: Мишел Георгиева от XII „б“ клас, както и учениците от XII „в“ клас – Катерина Минкова, Габриела Божкова и Християн Братов. На ДЗИ по английски език с отлични оценки са Любомир Георгиев от XII „а“ клас, както и учениците от XII „б“ клас – Борислав Тодоров, Гергана Дакова и Елвира Ченкова.

Поздравления за успеха към всички дванайсетокласници и учителите, допринесли за тези високи резултати: по БЕЛ – г-жа Цветанка Костова, г-жа Галя Вълева и г-жа Елена Ангелова; по английски език – г-жа Евдокия Маринова и г-жа Палома Тодорова; по биология и здравно образование – г-жа Роза Кръстева; по немски език – г-жа Цветелина Светославова и г-жа Лиляна Йорданова.

 

 

По информация на СУ „Николай Катранов“