Отлично представяне за учениците от СУ „Николай Катранов“  в националния ученически конкурс “Не се гаси туй, що не гасне”
Медиа:

Конкурсът „Не се гаси туй, що не гасне” се провежда със съдействието на Национално движение „Русофили“, с подкрепата на Международен обществен фонд „Российский фонд мира” и Синдиката на българските учители. В конкурса участват ученици от училищата в страната в две възрастови групи: V – VІІІ клас и ІХ – ХІІ клас. Целта е чрез разработване на очерци, репортажи, пътеписи, интервюта, реферати, есета, мултимедийни проекти, стихове, разкази, рисунки, младите хора да разширят и задълбочат познанията си по историята и многовековните отношения между българския и руския народи.

Конкурсните разработки тази година бяха на тема „Генерал Столетов – създател и командир на българските опълченци”.

В петнадесетото издание на престижния национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне” ученици от СУ „Николай Катранов“ спечелиха призови места.

Гергана Бадева от XI „а“ клас участва с рисунка и завоюва първо място в надпреварата.  Ученичката бе наградена с грамота и предметна награда – дрон. Рисунката на Гергана ще бъде на корицата на книга, която ще бъде издадена по повод на 190-та годишнина от рождението на генерал Столетов.

Марина Петрова от IX „б“ клас също участва с рисунка и зае второ място. Ученичката получи грамота и предметна награда – цифров фотоапарат.

Грамота за своето отлично представяне в конкурса с мултимедийна презентация бе връчена и на Стефан Димитров от IX „а“ клас.

Ръководител на отличените в конкурса ученици е г-жа Галя Иванова, старши учител по история и цивилизации.

Поздравления за поредния успех на катрановци! Гордеем се с постиженията на нашите ученици и учители!