ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Овча могила бе домакин на виртуална международна среща по програма „Еразъм +“
Медиа:

Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Овча могила бе домакин на четвъртата виртуална международна среща по програма „Еразъм +“ , проект „Повече мотивация, по-малко отпадане от училище“ в периода 12-14 април 2021 г. Срещите се проведоха в електронната платформа ZOOM, поради пандемичната обстановка. Участници в срещата са партньорите ни от Румъния, Турция, Хърватска и Италия. Целта на виртуалната визита в нашето училище бе запознаване с работата ни в арт направление.
В първия ден от срещата екипът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий представи на чуждестранните гости презентации от училищното ежедневие: виртуална разходка из училището, работа по проекта, посещения на галерии, участие в конкурси и други инициативи.
През втория ден гостите се запознаха виртуално с красотите на нашата Родина и със забележителностите на старата ни столица – гр. Велико Търново. От своя страна те също ни впечатлиха с виртуални разходки от забележителностите на своите региони.
В третия ден координатора за нашата област Галина Дечева от ЦМДТ „Амалипе“ демонстрира съвместната ни работата чрез презентация, а ние запознахме гостите с традицията за изработка на българската мартеница и отправихме предизвикателство към тях.
В рамките на срещите бяха обменени добри практики в училищната работа в пандемична обстановка, особен интерес предизвика преподаването в електронна среда.

Десислава Александрова,
директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий – с. Овча могила