Пълен списък на почивните дни през 2021 г.

2021 година е буквално зад ъгъла и е повод да се замислим как можем да планираме почивките си, съобразно официалните празници, които предстоят. Още в началото на новата година ни очаква „дълъг“ уикенд от 3 дни.

Ето и списък на всички официални почивни дни и празници през 2021 година, пише plovdiv24.bg:

1 януари – Нова година винаги е ден, в който почиваме и хубавото през 2021 г. е, че този ден се пада петък, което означава, че ни очаква дълъг 3-дневен уикенд, за да се насладим на първите дни на новата година.

3 март – Националният ни празник, Освобождението на България от османска власт, е следващият почивен ден от годината, в който можем да почетем героите от този славен момент в историята. 3 март се пада сряда, което означава, че ще няма да имаме струпване на почивни дни.

2 май – Великден – тази година ще имаме много почивни дни около Великден и ще можем да празнуваме със семейство и приятели от 30 април до 4 май включително.

6 май – Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия – веднага след Великден имаме един работен ден на 5 май, след което следва 6 май – отново официален празник и почивен ден. Ако си вземем 2 дни отпуска на 5 и 7 май ще можем да почиваме цели 10 дни без прекъсване или от 30 април до 9 май включително.

24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май се пада в понеделник, което означава, че отново имаме струпване на 3 почивни дни, което ни дава възможност да планираме кратко пътуване и почивка извън града.

6 септември – Съединението на България – отново официален почивен ден в понеделник, с което си осигуряваме 3 поредни почивни дни, заедно с уикенда.

22 септември – Ден на независимостта на България – Денят на независимостта ще бъде в сряда на 22 септември, което ни дава малка почивка в средата на седмицата, която ще ни подейства освежаващо и разтоварващо, за да се заредим с нови сили за остатъка от работната седмица.

24, 25, 26 декември – Коледа – 24 и 25 декември през 2021 г. се падат събота и неделя, което означава, че почиваме първите 2 работни дни след уикенда. Това прави коледната ни почивка доста дълга – от 24 до 28 декември включително.

Източник: plovdiv24.bg, petel.bg