Първокласници от СУ „Николай Катранов“ демонстрираха как най-добре се пише домашното по математика
Медиа:

На 19.03.2019 година СУ „Николай Катранов“ бе домакин на открит урок за самоподготовка по математика в I б клас, с класен ръководител г-жа Силвия Александрова и учител на група за целодневна организация г-жа Галя Висоцка.
Занятието бе водено от г-жа Галя Висоцка, която демонстрира интересни интерактивни техники и индивидуален подход в работата си с децата от групата. Малките ученици показаха, че за тях математиката е забавна наука и  с лекота се справяха с поставените задачи, за което бяха наградени от своите учителки.
Урокът бе наблюдаван от начални учители в групи за целодневна организация от училища в община Свищов, директорът на СУ „Николай Катранов“ г-н Генади Иванов и старши експерт за обучението в начален етап г-жа Захаринка Чакалова от Регионалното управление на образованието във Велико Търново.
След открития урок в Актовата зала на училището се състоя обсъждане на занятието и методическа сбирка, посветена на часовете за самоподготовка като част от организацията на целодневното обучение.
Пред началните учители в групи за целодневна организация г-жа Захаринка Чакалова говори за подготовката, организирането и провеждането на часовете в училищните занимални, както и за взаимодействието между начален учител на паралелка и начален учител на група за целодневна организация.
Присъстващите учители имаха възможност да споделят проблеми и добри практики от своята работа.

 

По информация на СУ „Николай Катранов“ – гр. Свищов