ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА СПГ „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“
Медиа:

През тази година се навършват 160 години от рождението на нашия съгражданин Алеко Константинов. По този повод на 13 януари 2023 година се състоя патронния празник на нашата гимназия. Тържеството започна с химна на Република България и внасяне на училищното знаме. Първите приветствени думи отправи директорът инж. Веска Николова. Тя отправи пожелания към целия колектив да бъдат здрави, а на учениците да бъдат ученолюбиви, упорити, жизнерадостни, да мечтаят смело и да успяват във всяко начинание.

Гости на събитието бяха г-жа Румяна Кузева – Началник Отдел „Образование“ към Община Свищов, г-жа Румяна Георгиева – отдел „Образование“ към Община Свищов, г-жа Теменужка Тодорова – Директор на Дневен център за деца с увреждания, г-жа Искра Гайдарова – Директор на Център за обществена подкрепа.

Поздравителни адреси бяха получени от Община Свищов, Дневен център за деца с увреждания, Център за обществена подкрепа и други организации и институции.

Тържеството продължи с видеоматериал, който разказа за малко известни факти от живота на Алеко. Както всяка година, така и на този ден се връчиха награди на най-изявените учители, служители и ученици от училище, които със своята работа, постоянство и подкрепа не само са заслужили признание, но и доказват, че с упоритост и амбиция няма невъзможни неща. Категориите, в които бяха наградени учители, служители и ученици бяха „Активна педагогическа дейност и утвърждаване на авторитета на училището“ – г-н Стефан Трайков, г-жа Антония Цветкова и г-жа Елза Божанова, „Отличен успех“, „Извънкласна дейност“ и „Спортна дейност“. Грамотите връчи инж. Веска Николова – директор на гимназията.

Тържеството завърши с изпълнения на наши ученици, участващи в клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, Модул „Народни танци“ с ръководител Петя Петрова и Модул „Съвременни танци“ с ръководител Габриела Роденова. Наши гости бяха и момичетата от групите за кейпоп и хип хоп към Школа по изкуствата „Стефка Филипова“ с ръководител Габриела Роденова.

Патронният ни празник завърши с участие във факелно шествие, поднасяне цветя и участие в общоградско поклонение на паметника на Алеко Константинов, организирано от Община Свищов.

По информация на СПГ „Алеко Константинов“, г-жа Елза Божанова