ПДТГ „Д. ХАДЖИВАСИЛЕВ“ ОТБЕЛЯЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЕКСКУРЗОВОДА
Медиа:

По традиция на 21февруари ученици от ПДТГ „Д. Хадживасилев“, специалност „Организация на туризма и свободното време“ отбелязват МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЕКСКУРЗОВОДА. По този повод в Етнографския музей се проведе изнесен урок от г-жа Аделина Замфирова, в който учениците се докоснаха до ценните експонати на музея – предмети свързани с живота, бита и традициите на населението в Свищов и региона в миналото. Г-жа Рени Илиева – екскурзовод, изключителен специалист и сладкодумен разказвач, изнесе професионална екскурзоводска беседа, в която представи безброй интересни факти и истории, с които завладя нашите „туристи“.
За бъдещите специалисти в областта на туризма е важно да се потопят в атмосферата и духа на миналото. Да видят на място, да пипнат, да чуят разказа, да надградят знанията и уменията си. Да участват в това преживяване като туристи, за да могат един ден да предадат емоцията на другите. Да знаят и помнят, че могат да са горди със своя град, град – богат с история, култура, традиции, духовни ценности.
Само, когато истински обичаш града си, можеш да накараш и другите да го заобичат и ценят!
Изказваме нашата благодарност за гостоприемството и отзивчивостта на г-жа Надя Ангелова – уредник в Етнографски музей и г-жа Рени Илиева – екскурзовод от Исторически музей – Свищов!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ЕКСКУРЗОВОДА!

 

По информация на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“