ПДТГ „ДИМИТЪР ХАДЖИВАСИЛЕВ“ ВЗЕ УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНА УЧЕНИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ТЕМА: „ВАСИЛ ЛЕВСКИ – ВУЛКАН ОТ ЧОВЕЧНОСТ“
Медиа:

На 4 и 5 февруари град Котел бе домакин на Национална ученическа конференция на тема: „Васил Левски – вулкан от човечност“, посветена на 150 години от гибелта на Апостола.

Организатори на форума бяха Средно училище „Георги Стойков Раковски“ – гр. Котел и Регионално управление на образованието в Сливен.

По регламент участниците в конференцията се представяха с клип или филм по темата: „Васил Левски – вулкан от човечност“. Разработките на учениците бяха оценявани от жури с председател проф. д-р Пламен Митев и членове: Силвия Калпакова и Христина Маркова от Управителния съвет на Общобългарски комитет „Васил Левски“, както и г-жа Кристиана Добрева – Станкова – началник на Регионално управление на образованието – Сливен.

В националната ученическа конференция участваха 120 ученици от 25 учебни заведения от цялата страна. Представени бяха 26 клипа и 24 филма.

ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ се представи с клип, създаден от Румяна Василева, ученичка от XIа клас на тема: „Времето е в нас и ние сме във времето“. На самата конференция клипът беше представен от Айдън Кадир от XIа клас. „Целта, която си поставихме при подготовката на този проект беше да представим идеите на Левски, в контекста на европейското Просвещение, идеите на Френската революция за свобода и равноправие, на Джузепе Мацини и Джузепе Гарибалди, за национална идентичност и самоопределения“ – заяви в експозето си Айдън Кадир.

Участниците бяха наградени със сертификат за отлично представяне. Ръководител на Румяна Василева бе гл. учител Альоша Кушлов.

 

По информация на ПДТГ  „Димитър Хадживасилев“ – град Свищов