ПЕДАГОЗИ ОТ СПГ „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“ ПРЕМИНАХА УСПЕШНО ПРЕЗ ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА „МОТИВИРАНЕ НА УЧЕНИЦИ“
Медиа:

„Мотивиране на учениците“ е темата на обучението, което педагогическият екип на СПГ „Алеко Константинов“ проведе на 30-ти октомври в град Велинград. Наш лектор бе Радостина Ганева – психолог от „New education center“ ЕООД. Проведохме тренинг с много дискусии и игри, потърсихме решения на различни казуси от нашата практика. Разделени в екипи педагозите предложиха различни подходи за справяне с проблемите на съвременните младежи и стратегии за повишаване на мотивацията им за учение и тази на родителите им да са част от училищната общност. Достигнахме до извода, че екипната работа и индивидуалния подход във всяка конкретна ситуация е посоката, която ще ни доведе до желания резултат. Учителят е този, който трябва да вдъхновява и да предизвиква своите възпитаници към личностно развитие и самоусъвършенстване.

След ползотворното обучение екипът на гимназията се отправи към Гоце Делчев и среща с директорите и педагозите на две от професионалните гимназии в града – ПГ по МСС „Пейо Яворов“ и НПГ „Димитър Талев“. В Неврокопската гимназия ни посрещнаха рано сутринта на 31 ноември. Любезните ни домакини представиха материалната база, с която разполагат – обновени учебни работилници, тренировъчни центрове и кабинети. Учителите ни по професионална подготовка обмениха ценни идеи и добри практики със своите колеги.

По-късно през деня проведохме визита в определеното за най-бързо развиващото се училище в страната ПГ по МСС „Пейо Яворов“. Директорът на гимназията и неговият екип ни презентираха дейностите, които развиват, успехите в различните професионални направления и достиженията на учениците. Разгледахме изградения към гимназията STEM-център, работилници и кабинети. И тук натрупахме впечатления и идеи и обменихме добри практики.

Директорът на ПГ по МСС „Пейо Яворов“ г-н Ангел Живков ни покани на организирано от гимназията факелно шествие по случай Деня на народните будители. Ученици и учители тържествено отбелязаха празника, а шествието им бе наистина вълнуващо и емоционално, символ на родолюбие и на почит към делото на българските просветители, книжовници и революционери.

 

По информация на Галя Недялкова, психолог в СПГ „Алеко Константинов“