По традиция новата учебна година в СУ „Николай Катранов“ бе официално открита с тържество в двора на училището.
Медиа:

По традиция новата учебна година в СУ „Николай Катранов“ бе официално открита с тържество в двора на училището.

Тази година, предвид епидемичната обстановка и препоръките на МОН, участници в него бяха само децата от подготвителна група и учениците от първи и пети клас.

С всички останали класове бяха проведени празнични и организационни срещи в класните стаи.

„Днешният 15 септември е различен, но искам да ви успокоя, че училището ви очаква с обич и топла прегръдка!“ – каза в празничното си приветствие директорът на училището г-н Генади Иванов и допълни: „Скъпи родители, разчитаме на вашата подкрепа и разбиране, без които няма да се справим! Ще бъде трудно, но учителите са доказали, че са издръжливи и не се предават, когато става дума за техните ученици! Ще направим всичко възможно, за да имаме най-добрите решения в името на качествената образователна услуга и безопасността за вашите деца!“.

Официални гости на тържеството бяха народният представител от ПП ГЕРБ д-р Станислава Стоянова, кметът на Община Свищов г-н Генчо Генчев, заместник-ректорът на Стопанска академия „Димитър Ценов“ доц. д-р Румен Ерусалимов, директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ при Община Свищов г-н Росен Маринов, общинският съветник от „Площад Алеко“ г-н Калин Костов, председателят на Училищното настоятелство г-н Божин Божинов.

Средно училище „Николай Катранов“ започва учебната година с много добри новини. На първо място в двора на училището вече има две чудесни нови мултифункционални спортни игрища, изградени по проект „Красива България“, със средства от проекта и Община Свищов. В първия учебен ден площадките бяха открити от градоначалника на Свищов, като официалните лица използваха възможността да ги изпробват „на терен“ с футболна топка, подарък на директора, подписана лично от легендарния Димитър Бербатов.

И през тази учебна година СУ „Николай Катранов“ ще  продължи да държи първенството в общината по брой изпълнявани европейски проекти по програма „Еразъм+“. След успешно класиране по национална програма на МОН, училищната библиотека ще получи нова българска и чуждоезикова литература и ще бъде обновена със СТЕМ оборудване. Със собствени средства са ремонтирани санитарните помещения; обособен е нов интерактивен кабинет; трите първи класа започват учебната година в изцяло обновени класни стаи – ангажимент на училището, който вече е традиция.  Напълно освежен е и училищният стол, където тази година СУ „Николай Катранов“ предлага нова иновативна възможност за родителите – електронно заявяване на купоните за храна.

Според директора г-н Генади Иванов хубавите новини за Средно училище „Николай Катранов“ ще продължат и гаранция за това са неговите учители, ученици и родители, които са се доказали през годините.

На добър час, спокойна и резултатна нова учебна година!