Под мотото „Аз съм българче!“, с много настроение, въпреки ограниченията и противоепидемичните мерки, ДГ „Радост“ отбеляза началото на учебната година
Медиа:

Под мотото „Аз съм българче!“, с много пъстрота, усмивки и веселие, въпреки ограниченията, наложени ни от противоепидемичните мерки, Детска градина „Радост“, гр. Свищов, отбеляза началото на Новата учебна година.

Малките  ни възпитаници, облечени в красиви народни носии, прииждаха развълнувани от ранни зори в любимата детска градина. Тук, усмихнати и лъчезарни, ги очакваха пременените в национални одежди учителки и помощник възпитателки.  С огромна  изненада и с много емоции, деца и родители завариха преобразения двор на детското заведение. Красива етнографска изложба на предмети, пособия и дрехи от бита на нашите прародители се  кипреше в специално обособени кътове, а базар с уникални битови  изделия, ръчно изработени от деца, родители и учители, предлагаше по нещичко за спомен от празничния ден на Българското.

Директорът на ДГ „Радост“ от града на Алеко, г-жа Силвия Иванова, лично посрещна всяко дете с усмивка, ласкава дума, стръкче здравец, за здраве и плисна вода за сполука през новата учебна година.

Малко по-късно, децата бяха поканени „на мегдана“ от  звуците на игривия тъпан. Там, баба и дядо, с много обич и търпение, разказаха на своята малка внучка, за красотата и величието на нашата Родина и защо всеки от нас трябва да е горд, че е българин. Звучни народни песни, кръшни родни хора и танци и весели народни игри изпълниха импровизирания селски мегдан с детски смях и настроение.

Любов и възхищение към всичко българско и родно, предадоха още в първия ден на своите възпитаници педагозите на детската градина, като завършиха китния празник с красив български народен танц.

„Ако в този ден, сме запалили искрата на родолюбието в сърцата на нашите дечица и успеем да я разгорим през годините в пламък и огън, то нашата мисия, като учители е наполовина изпълнена- сподели директорът на институцията, г-жа Силвия Иванова и пожела На добър час, здрава, мирна, спорна, спокойна и много успешна учебна година на всички деца, ученици, учители и родители.

Източник: ДГ „Радост“