Под мотото „Открий превода“ тази година Европейският ден на езиците ще бъде посветен на богатството на езиците на Европа и професията на преводача.
Медиа:

Културни институти и посолства отново ще отбележат заедно Европейския ден на езиците от 30 септември до 2 октомври с поредица от интерактивни и забавни онлайн инициативи. За първи път празникът на езиците ще бъде достъпен до всяко кътче на България. Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация чрез сайта на Европейския ден на езиците.
Под мотото „Открий превода“ тази година Европейският ден на езиците ще бъде посветен на богатството на езиците на Европа и професията на преводача. Организаторите канят всички да се присъединят от своя дом, училище, читалище, библиотека или школа, на среща с представители от 19 страни. Участниците ще могат да се разходят по стъпките на Фелини по улиците на Рим, да участват във виртуална връзка с Университета в Баку, да празнуват рождения ден на Пипи, да посетят Унгарския културен институт, да се забавляват с езикови игри, викторини и да научат нови думи на различни езици или да открият иновативни възможности за изучаване на 18 езика – английски, български, испански, италиански, немски, чешки, полски, македонски, румънски, португалски, словашки, унгарски, фински, френски, шведски, норвежки, хърватски и азербайджански. Освен в интерактивните онлайн събития, включващи блиц викторини и демонстрационни безплатни уроци, за пореден път посетителите ще имат възможност да участват до 28 септември в езикова онлайн игра, която тази година е на тема „Открий превода!“. Те могат да спечелят и страхотни награди, сред които таблет и подаръчни ваучери за покупка от книжарница. Европейският ден на езиците в България е инициатива на мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз EUNIC, организира се съвместно с Европейската комисия, посолства и други културни организации.

Източник: В. “Аз-буки”