Поздрав по случай Международния ден на учителя
Медиа:

ДО
УЧИТЕЛИТЕ
ОТ УЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ
В ОБЩИНА СВИЩОВ

 

Уважаеми учители,


Имам честта и удоволствието да Ви поздравя по повод професионалния Ви празник – Международния ден на учителя!

На този ден отдаваме заслужена почит на учителската професия и благодарим на всички Вас – хората, които сте се посветили на нея. Да си учител е мисия, изискваща безкрайно себераздаване в името на образованието и научния прогрес. Затова днес се прекланяме именно пред Вашето усърдие да предадете на децата ни знания, нужни им да опознаят света, но и да възпитавате у тях високонравствени добродетели, които да ги изградят като достойни, знаещи и можещи хора.

С чувство на гордост, искам да изразя личното ми удовлетворение от успехите, които постигате и от високото ниво на образование в училищата от община Свищов, за което ежедневно полагате усилия и достойно защитавате в национален и международен план. Искам също така да Ви уверя, че сред основните приоритети на Общинското ръководство е родното образование, и знайте, че както до сега, така и занапред в лицето на местната власт имате поддръжник и верен партньор.

Пожелавам Ви да бъдете здрави, да съхраните силата и спокойствието на духа Ви, да извоювате все по-големи успехи, и не на последно място да постигнете лично удовлетворение, което според мен се изразява в признателността и уважението на Вашите ученици!

 

Честит празник!

 

С уважение,

Д-Р ГЕНЧО ГЕНЧЕВ

Кмет на общ. Свищов