Поздравителен адрес от д-р Генчо Генчев по повод 5 октомври – Международен ден на учителя
Медиа:

Уважаеми учители,

Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод 5 октомври – Международния ден на учителя!

Българският учител винаги е бил и ще бъде нашия духовен обединител, онзи извор на светлина и родолюбие, от който черпим мъдрост, знания и сила, за да устоим на изпитанията на динамичното време, в което живеем. Днес, повече от всякога, имаме нужда да си припомним колко важна е Вашата роля в процеса за опазване на националното ни самосъзнание и колко е тежка отговорността, която лежи на плещи Ви – да възпитавате децата ни в морал и духовни ценности.

Да бъдеш учител е мисия и призвание. Вие сте се посветили на благородното дело да просвещавате, да развивате умовете, да мотивирате и да вдъхновявате следващото поколение. Искам да Ви уверя, че във Вашата мисия не сте сами!

Затова на днешния ден пожелавам на всички Вас, да пазите жива искрата, която Ви е подтикнала към избора да бъдете учители, да съхраните обичта към знанието и да не позволявате на вярата да Ви напуска!

Убеден съм, че ще продължите и занапред да работите все така всеотдайно и неуморно, за да изградите от нашите деца достойни личности, както и да поддържате високото качество на образование в община Свищов.

Бъдете здрави, вдъхновени и творчески дръзновени!

 

Честит празник!

  

С уважение,

Д-Р ГЕНЧО ГЕНЧЕВ

Кмет на община Свищов