Поздравителен адрес от СПГ „Алеко Константинов“
Медиа:

Скъпи ученици, уважаеми учители, служители и родители, приемете искрените ми поздравления по повод откриването на новата учебна 2020-2021година!

15 септември – денят, в който нашите деца с трепет и вълнение пристъпват училищния праг и поемат отново по най-ценния път, завещан ни от дедите – пътят на знанието и науката. Българското училище е един от най-светлите символи на националната ни идентичност. Безспорна истина е, че значимостта на човека се определя не толкова от това, което е постигнал, а по-скоро от онова, което е дръзнал да постигне, а то е невъзможно без училището.

Скъпи осмокласници, обръщам се към Вас, които за първи път ще прекрачите прага на нашето училище Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“. Ние сме училище с традиции и с възможности и затова вярвам, че изборът, който сте направили – да изживеете следващите си 5 години в нашето училище, ще Ви превърне в уверени и амбициозни млади хора, дръзки и непримирими в постигането на всички ваши мечти.

Уважаеми родители, вие сте наши помощници, вие сте нашите най – важни партньори. Подкрепяйте своите деца в нелекия им път! Вдъхвайте им увереност и ги убеждавайте, че със своя труд и упоритост ще станат знаещи, можещи и успешни!

Скъпи учители, желая Ви здраве, духовни сили и упоритост, за да се борите с трудностите и да получите заслуженото удовлетворение от добре свършената работа!

Нека любовта на Вашите ученици бъде най-голямата награда за труда Ви!

Желая на всички една успешна 2020/2021 учебна година!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ДОБЪР ЧАС!

Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“