Поздравителен адрес по повод първия учебен ден – 15 септември
Медиа:

Скъпи ученици, учители и родители,

Приемете моите сърдечни поздрави по повод първия учебен ден – 15 септември!

С откриването на новата учебна 2020/2021 година сърцата на всички нас са изпълнени с вълнение, очаквания, но и притеснение, което е провокирано от необичайната епидемична обстановка, променяща се всеки ден. Невъзможността да се планува в дългосрочен план учебният процес затруднява всички ни, но имайки предвид чудесния начин, по който се справиха учители, ученици, родители и Министерство на образованието през изминалата учебна година, аз съм убеден, че и в предстоящата ще бъдат взети най-правилните решения, с които да се оптимизира учебният процес, а резултатите от положените усилия да са максимално ползотворни.

Безспорно този ден ще бъде най-вълнуващ за учениците, които за първи път ще прекрачат прага на своето училище. Първият училищен звънец ще им отвори вратите към нови знания, които ще им покажат многообразието на света чрез науката. Скъпи първокласници,  аз вярвам, че вашата любознателност и естествен стремеж към новото ще ви води уверено по пътя на вашето развитие и с лекота ще преминавате през трудностите. Позволете ми да ви пожелая здраве, смели мечти и успехи, с които да се гордеете!

В този празничен ден всички ние отправяме поглед към учителите на нашите деца, изпълнен с надежда и уважение към благородната им и все по-трудна професия! Уважаеми учители, искрено и от сърце искам да изразя своя респект към Вас и да Ви благодаря за Вашата всеотдайност, търпение и изключителна адаптивност към ежедневно променящата се ситуация! Благодаря Ви за опората, която откриваме във Вас! Бъдете здрави!

Скъпи родители, нека си пожелаем една успешна учебна година за нашите деца. Нека в родните ни училища растат и се развиват здрави, знаещи и можещи млади хора, които с увереност да следват мечтите и постигат целите си!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Д-р КРИСТИЯН КИРИЛОВ

Председател на ОбС – Свищов

 

15.09.2020 г., Свищов