Поздравление от Ректора на СА по случай 24 май

СКЪПИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, СТУДЕНТИ И ВЪЗПИТАНИЦИ НА СТОПАНСКАТА АКАДЕМИЯ,

Академичното ръководство отправя своите поздравления и благопожелания към академичното семейство на нашата Алма матер по случай 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
На този уникален празник всички ние честваме своите букви и техните създатели – Светите братя Кирил и Методий, чието дело се е превърнало в символ на духовността, знанието и градивното творчество.
Без съмнение, това е един истински народен празник, ярко свидетелство за нашата народопсихология – това е нашият код, залегнал трайно във фундамента на българската народност и държавност.
24 май е символ на достойнство, традиция и духовност. Днес повече от всякога се нуждаем от духа на Светите първоучители, енергията на възрожденските будители, от оптимизма на онези българи, които със своя ум и талант ни вписват в европейската цивилизация.
Нека празнуваме със самочувствието, че страната ни е дала много на световната култура и продължава да дава, а нашата Академия, като неразривна част от образователния и културологичния й облик, внася скромната си „лепта“ по достолепен начин!
Нека 24 май бъде за всички ни не само празник, но и отворена врата към следващи достижения на духовността и просвещението!
Честит празник!

Проф. д-р Марияна Божинова,
Ректор на СА „Д. А. Ценов“ – Свищов
ЗА СТУДЕНТИТЕ