ПРАКТИКУМ НА ГЕЙМИНГ КОНЦЕПЦИИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ – ГРАД СВИЩОВ, УЧАСТНИЦИ В КЛУБ „ГЕЙМИНГ КОНЦЕПЦИИ“ ЧАСТ ОТ SCHOOL ESPORTS LEAGUE
Медиа:

В периода 12-14.04.2023 г. учениците от СУ „Димитър Благоев“ – град Свищов, участници в клуб „Гейминг концепции“ част от School Esports League посетиха град София, където в 2 поредни дни направиха практикум на гейминг концепциите.

В първият ден разделени на 4 отбора разгадаваха загадки, решаваха пъзели и търсеха отговори на въпроси, които да ги доведат до откриването на ключа за измъкване от SawRoom – Real Life Escape Room и Brainwatch Escape Rooms . Изключително напрегнати моменти, с елементи на мистерия и огромна доза смях, които благодарение на отборния дух и съобразителността на играчите доведоха до поставянето на рекорд за най-бързо разгадаване и откриване на ключа за изход от стаята.

През вторият ден предизвикателството бе организирано от Пейнтбол Клуб МЕЛЕ под формата на Paintball игра, в която разделени на 2 отбора участниците трябваше да демонстрират разбиране на концепции, тактически и стратегически умения, които в унисон с успешната екипна дейност да доведат до победа. С много емоции, физическа активност и стратегическо мислене към края отборът на сините изравни резултата на 2:2, след което двата отбора показаха спортсменство и направиха финалната игра за забавление, оставяйки резултата равен, което доведе до много положителни емоции, колективно вълнение и незабравим завършек на деня.

По време на престоя си в Шарените къщи-Kъщи за гости учениците разделени на дежурни отряди се редуваха да приготвят храната си сами, да сервират и разчистват след себе си, играха настолни игри, волейбол и отбелязаха рождения ден на ученик от групата като показаха креативност в подготовката на изненадата.

Отборната работа, затвърждаването на умението за междуличностна комуникация, уважение към останалите, изграждане на умения за справяне с предизвикателства и ежедневни задължение, както и аналитично мислене в критични ситуации комбинирано с позитивно настроение, много емоции и смях изпълниха екскурзията с много незабравими моменти и невероятни изживявания!

 

Източник: СУ „Димитър Благоев“