ПРАЗНИК НА БУДИТЕЛИТЕ – ГРУПА „СЛЪНЧИЦЕ“ НА  ДЕТСКА ГРАДИНА „РАДОСТ“
Медиа:

В навечерието на 1-ви ноември въпреки епидемичната обстановка– денят на Народните будители, децата от трета „б“ група „Слънчице“ на детска градина „Радост“, град Свищов и техните учителки Петя Ангелова и Виолета Русева, подготвиха и заснеха литературно-музикална програма.

„Поклон, будители народни!“, бе мотото на празника, чрез който малките възпитаници на ДГ „Радост“ ни запознават с живота и делото на видни свищовски просветители и български будители.

„Ние сме българи и наш дълг е да съхраним българщината и националната идентичност в идните поколения, да предадем на децата обичта към Родината и гордостта от делата на нашите просветители и национални герои, да съхраним традициите и фолклора, за да я има България и след нас. В детска градина „Радост“ не празнуваме Хелоуин, не правим тиквени фенери, не се маскираме като вещици… Ние пеем песни за България , четем разкази, гледаме филми за славното ни минало и отдаваме почит на героите на България и знаете ли, децата помнят! А ние имаме какво да им предадем! Честит празник на всички българи!“ –сподели директорът на ДГ „Радост“, г-жа Силвия Иванова.
Тържеството бе отбелязано при необходимите епидемични разпоредби, стриктен ред и бяха взети съответните мерки за дезинфекция. Присъствието от страна на близки и роднини беше ограничено. Но децата усетиха български дух, празнично настроение и продължението на традициите.