Празнуваме 1 юни- Международния ден на детето
Медиа:

Празнуваме 1 юни- Международния ден на детето.
Честит празник на всички малки и по-големи деца!
В Свищов специално за Деня на детето са организирани редица празненства и инициативи, при спазване на всички противоепидемични мерки.
Рано сутринта всяко училище и детска градина организира забавни игри, викторини, атракции, детски песни и подаръци за децата. В детските градини децата бяха облечени с костюми на приказни герои, а смешни клоуни раздаваха балони и забавляваха малчуганите. Децата от подготвителна четвърта група получиха първото си Удостоверение за завършване на предучилищно образование.
От ръководството на община Свищов също се бяха погрижили за празничната атмосфера, като бяха осигурили играчки, балони и лакомства за децата, а кметът д-р Генчо Генчев лично им ги даде.

По-късно днес, в Художествената галерия „Николай Павлович“ ще се проведе церемонията по награждаването на победителите, участвали в Националния конкурс за детска рисунка „Три звездички“, посветен на трагично загиналите през 2004 година в р. Лим Боряна, Женя и Светослава.
В 17:30 ч. Община Свищов и ПБНЧ „Еленка и Кирил Д.Аврамови-1856“ организират благотворителен концерт „Заедно за Митко“.
В концерта ще вземат участие възпитаници на Школата по изкуства към свищовското читалище,
частните музикални и танцови школи в града, деца от учебните заведения и др..
Концертът ще се проведе под мотото „В Деня на детето да помогнем на поне едно дете!“, а всички жители и гости на града са добре дошли!

Бъдете здрави, щастливи и усмихнати, скъпи деца, пазете детския си дух винаги в сърцата си!