Представители на свищовското училище СУ „Димитър Благоев“ се включиха в старта на националната инициатива „По-здрави деца“
Медиа:

На 21.10.2019 г. в детски музей „Музейко“, гр. София се проведе стартът на програмата „По-здрави деца“. Програмата е мащабен дългосрочен проект, който има за цел да спомогне за изграждането на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот в децата. Тя се организира от „Нестле България“ АД с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални експерти по хранене и спорт и няколко неправителствени организации. На откриването бяха поканени първите 15 училища, които са се регистрирали за участие. Сред първите поканени беше и СУ „Димитър Благоев“ – гр. Свищов с представителите Александра Дековска – III-ти „б“ клас и г-жа Камелия Златанова. Събитието беше съчетано и с международния ден на готвача, като бяха поканени трима от най-известните Шеф готвачи в България – Шеф Виктор Ангелов, Шеф Лео Бианки и Шеф Георги Иванов. Шеф Виктор Ангелов приготви апетитни сандвичи с три вида хляб, шеф Жоро Иванов демонстрира как се приготвя домашен сладолед с гранулиран азот, а Лео Бианки показа на малчуганите как бързо и лесно се приготвят талиатели от краставици. През цялото време готвачите обясняваха на учениците колко е важно да се хранят здравословно, да спортуват и да пият достатъчно вода. След вкусното и здравословно готвене, от „Музейко“ бяха приготвили състезание за участниците. На всеки бяха раздадени загадки, чиито отговори се криеха в експонатите на музея. Отборът на СУ „Димитър Благоев“ – гр. Свищов финишира първи, като реши с 1 загадка повече от всички останали. В края на плануваните инициативи бяха раздадени сертификати за участие. Денят приключи с много положителни емоции, нови идеи и трепетно очакване за стартиране на модулите по програмата.
 

По информация на СУ „Димитър Благоев“ – гр. Свищов