Приключенско пътуване на участниците в Международната награда на херцога на Единбург от СУ „Димитър Благоев“ – гр.Свищов
Медиа:
 В периода 30.06 – 03.07.2021 г. участници на ниво Сребро и Злато на СУ „Димитър Благоев“ – гр. Свищов, лицензиран оператор на Международната награда на херцога на Единбург, направиха своето приключенско пътуване с маршрут Беклемето – х. Дерменка – х. Добрила – х. Амбарица – с. Черни Осъм. През тези четири дни, 22-мата приключенци предизвикаха себе си придвижвайки се по отбори с пълна екипировка от палатки, спални чували, шалтета, разчитайки карти и използвайки компас за достигане на крайните си дестинации. Участниците се научиха да работят в екип, да си помагат при срещането на пречки на пътя, да си разпределят роли, задължения и багаж, да се ориентират по маркировка, да разпъват палатки и да си приготвят храна сред природата.
Успоредно с всички предизвикателства и трудоемкия преход, отборите се насладиха на незабравими гледки, срещи със сърни и диви коне, забавни вечери край лагерния огън, посрещане на изгреви на фона на уникалната природа и залези в невероятна компания!
Гордеем се с вас, приключенци! Продължавайте да търсите приключенията в живота, да се радвате на красотата на природата и да посрещате с усмивка всяко предизвикателство в живота!
Приключенията са най-добрият начин да учиш!
 
Международната награда на херцога на Единбург е глобална структурирана програма за неформално образование и обучение, която предизвиква младите хора да мечтаят смело, да празнуват своите постижения и да променят света около тях. Младежите сами поставят лични и предизвикателни цели в четирите основни направления, развиване на умения, активна физическа дейности, добороволчество и приключение в природата. С помощта на опитен възрастен в ролята на техен ролеви модел и наставник (Лидер), те предизвикват себе си, откривайки своята цел, страст и място в света.
 

Наградата изгражда ключови умения като целеустременост, постоянство, работа в екип, самодисциплина и самоорганизираност, които са важна част от личностната и професионална реализация на всеки млад човек по света.

Наградата, основана преди повече от 60 години, е достъпна за всички младежи на възраст 14-24г. и „оборудва“ младите хора с уменията, необходими за живота им, независимо от техния произход, култура, физически способности или интереси. На индивидуално ниво това може да доведе до трансформация в живота на младия човек; в колективен план тя има силата да внесе значителни промени в по-широкото общество.

Ако искате да станете част от Награда, моля свържете се с представител на СУ „Димитър Благоев“ – гр.Свищов – единственият лицензиран оператор на наградата в Община Свищов и региона.

По информацие на: СУ „Димитър Благоев“

https://www.facebook.com/sudblagoev