Приключи една успешна година за ДГ „Чиполино“
Медиа:

На 30 юни в детска градина “Чиполино”, на група „Пчеличка“ бяха раздадени удостоверения за задължително предучилищно образование. След пет години веселие и игри в любимата градина, децата се разделиха с леля Мая, г-жа Светлана Радева и г-жа Виктория Николаева. С празнична програма, с усмивки и насълзени очи, децата отбелязаха този последен ден в очакване на нови предизвикателства и емоции в училище.

С благодарност към родителите и учителите и оказаната грижа, директорката на градината г-жа Боряна Цонова отправи своите послания и благодарности към децата, техните възпитатели и близки. От името на кмета г-н Г. Генчев и зам.-кмета д-р А. Димитрова, началник отдел “Образование” г-жа Румяна Кузева изрази своите благодарности към всички присъстващи. На децата тя раздаде познавателни книжки с личен поздрав за проявеното старание и обучение през годините. Тя пожела здраве и любознателност, да продължават да придобиват нови знания и да срещат нови предизвикателства, а на родителите търпение. “Макар и не традиционна дистанционната форма показа, че децата могат успешно да завършат учебната година и да се отправят по пътя към първи клас”, допълни г-жа Кузева.

За да уважи присъстващите, на тържеството бе и г-н Росен Маринов, директор на дирекция “Култура и културно наследство”.

На 01 юли, по повод рождения ден на Центъра за обществена подкрепа- гр. Свищов бяха наградени участниците в  🎨 КОНКУРСА за ДЕТСКА РИСУНКА 🎨 на тема:

“ПОДАРЯВАМ ТИ НАДЕЖДА”, организиран от ЦОП. От общо участвали 127 деца от цялата страна , изпратили своите творби и топли послания, ДГ „Чиполино“ изрази своята почит и уважение към децата, взели участие в конкурса. Сред тях бяха отличени– ЖАСМИНА НИКОЛАЕВА /5 год./,от гр. СВИЩОВ, която получи трета награда в първа възрастова група, а Валентина Ангелова получи специална награда от г-жа Анелия Димитрова, Зам.-кмет на Община Свищов.🌈

Екипите на ЦОП  и Детско отделение при МБАЛ “Д-р Димитър Павлович”, където ще бъдат изложени рисунките, изказват възхищение от съпричастността, грижата и топлото отношение на децата и техните родители/учители/ментори.

Почетна награда от РУО – Велико Търново беше връчена на Пламенка Илиева Георгиева – логопед в ДГ „Чиполино“ за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование. Г-жа Георгиева е с доказан професионализъм в процеса на обучение и възпитание на децата, за мотивацията и използването на подходящи педагогически методи и интерактивни технологии в реализиране на обучението от разстояние във връзка с обявеното извънредно положение в Република България, за изграждане на ефективни взаимоотношения и партньорства, за създаване на стимулираща среда за обучение на всички деца през учебната 2019/2020 г.

 

Г-жа Боряна Цонова благодари специално на всички родители, учители и ученици за усилията и всеотдайността, за тази най-трудна, но съществено важна първа крачка в един нов, макар и епидемологичен процес, базиран на новите технологии и очаквания за инавативност и модерно обучение.