ПРОФ. МИЛКО ПАЛАНГУРСКИ ГОСТУВА В СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“
Медиа:

На знаковата дата 10 ноември, в СУ „Николай Катранов“ гостува един от водещите историци в страната ни проф. д.и.н. Милко Палангурски – заместник-ректор по научната дейност на Великотърновския университет, преподавател в катедра „Нова и най-нова история на България“ и автор на десетки статии, студии, учебници, монографии. Посещението му в училище бе по покана на директора г-н Генади Иванов, с когото го свързва дългогодишно приятелство.

В Актовата зала на училището проф. Палангурски се срещна с учители историци и ученици, избрали профилирана подготовка по история и цивилизации в гимназиален етап и ученици със засилен интерес към историческата наука.  Темата на беседата бе „Права и свободи на българина“.

Пред младите хора проф. Палангурски говори за Конституцията на страната ни, за свободните избори, за смелостта, която трябва да имат младите хора да изискват и да отстояват правата си като пълноправни граждани на България и Европа.

„Имайте самочувствието на достойни и можещи хора, бъдете активни, надявам се да ви видя в управлението на страната ни.“, обърна се към учениците проф. Палангурски.

 

По информация на СУ „Николай Катранов“