Публична лекция на тема „Кой контролира парите ни?“ с икономиста Кузман Илиев

Стопанска академия „Д. А. Ценов“ и катедра „Финанси и кредит“ канят академичната общност и всички студенти на публична онлайн лекция на тема „Кой контролира парите ни?“. Лектор на събитието ще бъде икономистът Кузман Илиев, докторант по финанси и лектор по „Теория на парите“ в СА “Д. А. Ценов“. Той ще представи пред академичната общност и своята едноименна книга.

Лекцията ще се проведе на 08.06.2021 г. (вторник) от 12.30 ч. в системата на СА „Д. А. Ценов“ за провеждане на видеоконферентни срещи на адрес https://bbb.uni-svishtov.bg/b/tnk-ibv-nhg.

В лекцията ще бъдат засегнати въпросите за икономическото развитие и икономическите кризи, за намесата на държавата и политиците в икономическия процес, за упадъка на западната цивилизация, за бъдещето на паричните системи и по какъв начин всичко посочено е свързано с това кой и как контролира парите в икономиката.
Кузман Илиев е икономист, журналист и продуцент. В момента е докторант по финанси и лектор по дисциплината „Теория на парите“ в СА “Димитър А. Ценов“. Магистър е по публичен мениджмънт от IEP Тулуза, Франция. Автор и водещ на телевизионни предавания с икономическа, финансова и политическа насоченост, сред които „Boom & Bust” по Блумбърг ТВ България и „Плюс-Минус“ по Нова телевизия. Съосновател и изпълнителен директор на продуцентската къща Cadre. Продуцент е на първия български финансов трилър „Спекуланти“, който ще излезе по кината през есента на 2021 г. Чест гост на телевизионни и радиопредавания с анализи в областта на икономиката и политиката.