РАДОСЛАВОВИ ДНИ 2022!
Медиа:
На днешния ден отбелязваме 159-та годишнина от рождението на Цветан Радославов и 40-годишния юбилей на СУ „Цветан Радославов“- единственото училище в България, носещо името на автора на химна „Мила Родино“. Празничната програма с започна с поднасяне на цветя на паметника и пред барелефа на видния свищовец.
Тържеството по случай честване на 40 години от създаването на СУ „Цветан Радославов“ се проведе в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови“. Сред официалните гости на честването бяха Н. В. Пр. Великотърновския митрополит Григорий, д-р Генчо Генчев-кмет на Община Свищов, д-р Кристиян Кирилов-председателя на ОбС и бивш възпитаник на училището, д-р Анелия Димитрова-зам. кмет „УЕПО“, г-жа Румяна Кузева- началник отдел „Образование“, г-н Йорг Шенк- Председателят на БФХТ, директори и представители на всички училища и детски градини от Общината, дългогодишни директори и учители в СУ „Цветан Радославов“. В поздравителното си слово Кметът на Община Свищов приветства ръководството на училището, учителите, учениците и персонала и  връчи на г-жа Маркова, директор на СУ „ Цветан Радославов“, почетна грамота на училището за изключителен принос в образованието и за издигане престижа на града. Поздравителните адреси и благопожелания  бяха получени от Народното събрания, Комисия по образование, народни представители, Медицински университет- гр. Плевен, СА „Димитър А. Ценов“, Гражданско сдружение „Площад Алеко“, училищата и детските градини от Община Свищов. Почетни плакети за принос към училището бяха връчени на д-р Г. Генчев, дългогодишни директори и помощник-директори на училището, учители и деятели.
По време празничната програма бяха връчени наградите от конкурса „Мила Родино, ти си земен рай…“ и бе излъчен ретроспективен филм за историята на училището.
Най-очакван бе празничният концерт, в който участие взеха малките мажоретки към СУ „Цветан Радославов“, Петър Стоевски и Теменужка Красимирова, Ася Плачкова, Християна и Георги ( с ръководител Корнелия Чекелева), Деница Банкова, Алейна Александрова от „Гласът на България“ и Георги Манчев, групите за хип-хоп и к-поп (ръководител Габриела Роденова) , ДЮТА „Дунавска младост“ ( ръководител Петя Петрова) към ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови“)
Да пребъде нашето любимо Радославово училище!
По информация на СУ „Цветан Радославов“
Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook