С НАГРАДИ, СТИХОВЕ, ПЕСНИ И ТАНЦИ ОТБЕЛЯЗАХА ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК В СУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“
Медиа:

Димитър Благоев, известен като организатор на социалистическото движение в България и създател на Българската социалдемократическа партия, е човек с многостранна култура.  Началното си образование получава в родното село Загоричане. В школската му биография са градове като Цариград, Одрин, Габрово, Стара Загора, Одеса, Санкт Петербург. Стремежът към нови кръгозори съпътства целия му живот. Натрупаните знания и усетът му към словото го превръщат във вдъхновен публицист, журналист и народен трибун.

Празникът на училището е и празник на знанието. Знанието е залог за успех. За да можем, трябва първо да знаем. В нашето училище ние учим днес, за да успеем утре!

 Гости на празника бяха Д-р Генчо Генчев – кмет на Община Свищов, Любомира Петрова – секретар на Община Свищов, Румяна Кузева – началник отдел „Образование“ към Община Свищов.

 

Чухме стихове за училището, изпълнени от Лилия Радева и Симеон Евтимов  от 4-ти „б“ клас.

 

Госпожа Цветанка Кирова, директор на Средно училище „ Димитър Благоев“ отправи приветствие по случай празника на училището .

 

Г-н Генчев отправи своя поздрав за празника и награди Радослав Шарков от 1-ви „в“ клас за направеното дарение от 25 туби капачки за училищното сърце. Като призова всички да сме добри, благородни и да си помагаме.

 

Сара и Теди от Арт център „Творецът“ изпълниха танца „Слънчогледови семки“.  Хореографията е на Явор Узунов.

 

Празникът на училището е ден, в който отчитаме успехите, постигнати през учебната година. Г-жа Кирова награди пълните отличници и изявените ученици на СУ „Димитър Благоев“.

 

Своето вълнение в рими изрази Полина Георгиева от 1-ви “б” клас със стихче за буквите.

 

По традиция на празника на училището се връчва награда от името на

господин Анатолий Томев на абитуриент, постигнал успехи в учебната работа, със  значими постижения и прояви извън учебната дейност и изявени способности в областта на литературата, изобразителното изкуство и музиката.

 

Тази година отличените дванадесетокласници са Ралица Христова Георгиева и Стела Свиленова Христова от 12-ти „а“ клас.

 

Всяка година Ученическият съвет на СУ „Димитър Благоев“ връчва плакет на своите представители – абитуриенти.

Тази година плакети получават Калина Филипова от 12-ти „в“ клас и Иван Димитров от 12-ти „б“.

 

Благодарим ви за отдадеността, креативността и помощта в реализирането на стотици добри дела и инициативи. Бъдете промяната, която искате да видите в света!

 

За празничното ни настроение се погрижиха танцьорите от детско-юношеския танцов ансамбъл  „ Дунавска младост“ при Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови- 1856 “, които изпълниха ръченица.

 

Благодарим на всички, присъствали на нашето тържество!

 

По информация на СУ „Димитър Благоев“

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook