С поклонение пред гроба на първия министър на Просвещението д-р Георги Атанасович бе отбелязан 24 май в гр.Свищов
Медиа:

Секретарят на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ Геновева Танчовска е отличена за своята работа от Министерство на културата в категорията „Златен век“

В деня на славянската писменост и култура, в Свищов десетки жители на града се събраха в двора на православния храм „Света Троица“, където на гроба на първия министър на Просвещението в Първия кабинет на България д-p Гeopги Атaнacoвич положиха цветя в знак на признателност към него и всички българи допринесли за развитието и утвърждаването на славянската писменост и култура.
Приветствени слова произнесе ресорният зам.-кмет д-р Анелия Димитрова, която подчерта светлото дело на всички просветни дейци, изградили българска национална памет и самосъзнание и благодари на съвременните творци, хората на образоването и културата, които пазят този дух на българщината и днес. Директорът на Исторически музей – Свищов Ивелина Иванова разказа за живота и светлото делото на д-p Гeopги Атaнacoвич, а кметът на града Генчо Генчев поздрави присъстващите с големия български празник. Той отправи специално приветствие към г-жа Геновева Танчовска,  която тази година бе удостоена с Грамота за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност в една от категориите на почетното отличие на Министерството на културата „Златен век“. „Това е високо признание за вашата работа и дългогодишна дейност като секретар на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“. Приемете искрени поздрави от мен и от цялото ръководство на Общината!“, завърши Генчо Генчев.
Виртуален поздрав от децата на Свищов и кмета на града, по повод 24 май, бе отправен чрез сайта на община Свищов, сайта на Образование Свищов, сайта на ТИЦ – Свищов и фейсбук страницата на общината: „Извънредно положение община Свищов“.

Поздрав от Свищов за 24 май – https://youtu.be/Cu6f8QJanS0