Съставят Електронен алманах на българското образование след конкурс

Национален конкурс за електронни образователни материали обявява платформата „Знам.бе“.

Крайната цел е те да съставят Електронен алманах на българското образование, който да бъде достъпен за всички учители и ученици в България от идната есен.

Пандемията показа колко са ценни и удобни дигиталните ресурси. Много учители са подготвили електронни учебни материали и помагала. Сега този конкурс е добър начин те да добият популярност и да помогнат на други учители и ученици, обясни пред Радио София Виктор Балабанов от сайта инициатор.

Участието е възможно от 4 до 30 юни по един от следните начини:

С видео урок на тема от предмет и клас по избор;
С авторски електронни обучителни материали, които са свободно достъпни онлайн (например в личен уебсайт, блог, подкаст, YouTube канал, Facebook група или страница).
Всички автори на алманаха ще получат награди и подаръци от партньори на инициативата.

Представянето на Електронния алманах на българското образование и обявяване на победителите по предмети е предвидено за 31 август 2021 година.

Екипът на „Знам.бе“ е разработил кариерен тест за професионално ориентиране, по-скоро сфера за изява, според нагласа и талант. Много от въпросите са ситуативни. Повече от 16 000 души вече са се тествали. Колкото по-рано той се приложи, толкова по-добре, но никога не е късно, допълни Виктор Балабанов.

Източник: БНР