СЕДМИЦА НА БАЩАТА В ДГ „ЧИПОЛИНО“
Медиа:

„Истинският мъж не иска да говори празни приказки“. Под това мото между 11 и 17 ноември в цяла България се проведе “Седмица на бащата”. Събитието се състоя за шеста поредна година. Втората седмица на ноември повдига темата за осъзнатото бащинство и предлага десетки възможности децата, бащите и майките да прекарат заедно повече и прекрасни часове. Традиционно, в Седмицата на бащата се включват над 300 организации, свързани с детското отглеждане и образование: детски ясли и градини, училища, музеи и театри, детски центрове.

Тази година Седмицата на бащата беше много забавна, защото животът е много по-весел, когато споделяш книга и емоция със своето дете – неусетно си ставате по-близки, говорите си и се смеете заедно. “Седмица на бащата” е инициатива на световната кампания за бащина грижа “Да бъдеш баща”, която под различни форми подкрепя мъжете да бъдат грижовни, отговорни и неагресивни родители в името на по-добрите семейни отношения и успешното развитие на техните деца.

И тази година в Детска градина „Чиполино“ отбелязахме седмицата на бащата. Игри, усмивки и танци, изпълниха занималните. Татковците задаваха гатанки, повтаряха скоропоговорки, четоха приказки, играха заедно с децата забравени игри от тяхното детство!

Малчуганите от група „Калинка“ поканиха своите бащи, за да се забавляват и да прекарат един чудесен следобед. Четоха книжки и заедно си направиха здравословни хапки!

Децата от група „Слънчице“ пък слушаха таткото на Рая в захлас, защото той четеше толкова увлекателно приказка, че в занималнята можеше да се чуе и най – малкият шум.

Децата от група „Детелина“ пък бяха на гости при татко Краси, който работи в печатна база при СА „Д. А. Ценов“. С интерес наблюдаваха раждането на книжка с измислена от самите тях история. Любезните домакини с желание и търпение им показаха как работят печатарските машини. Изпратиха ги с много подаръци и усмивки, а децата обещаха да се върнат отново!

За Порасналите пчелички от четвърта подготвителна група изминалата седмица бе специална, вълнуваща и забавна, изпълнена с много трепет и детски усмивки. Защо ли? Защото специални гости при тях бяха „най-смелите“ татковци заедно с които спортуваха, пяха, танцуваха и рисуваха. Потопиха се и във вълшебния свят на приказките.

 

 

По информация на ДГ „Чиполино“ – гр. Свищов