Седмица на бащата в ДГ „Чиполино“
Медиа:

На света има приблизително три и половина милиарда мъже и всички те са различни – високи и ниски, богати и бедни, черни и бели… Има обаче нещо, което обединява огромен брой от тях: четирима от всеки пет мъже са нечии бащи. Дори и да не са биологични родители, почти всички мъже по света имат връзка с деца в ролята си на доведени бащи, братя, чичовци, дядовци, учители, наставници, треньори или просто приятели. В световен мащаб все още много мъже остават извън грижите за децата поради различни причини. Съществуват обаче изследвания и много доказателства за това, че ангажираното и откликващо на нуждите на детето бащинство и мъжкото включване правят по-добър живота не само на децата и жените, но и на самите мъже. Положителното включване на мъжете влияе благоприятно върху равенството между половете и предотвратяването на насилието над деца.

„Да бъдеш Баща“ е национална кампания, целяща да фокусира вниманието на обществото върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето. „Да бъдеш баща“ е част от международната кампания MenCare.

През Седмицата на бащата, организирана в ДГ „Чиполино“ за поредна година от 5 до 11 ноември, татковците на децата в детската градина не пропуснаха възможността да се забавляват заедно с тях. Да бъдеш баща не е лесна работа. Нито пък е точно работа. Да си баща е забавление. Сърдечно ви благодарим, мили татковци, за незабравимите споделени мигове!

 

Информацията е предоставена от ДГ „Чиполино“