СЕДМИЦА НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО В СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“
Медиа:

В Световната седмица на предприемачеството, 14 – 21 ноември 2022 г., четвъртокласниците от СУ „Николай Катранов“ се забавляват и развиват своите умения на предприемачи с играта „Потоци пари“.

Под ръководството на училищния психолог г-жа Милена Боданова, под формата на игра, децата развиват своите умения за управление на времето и риска, отношението към парите като възможност за постигане на мечти, запознават се с различни професии, тренират още своите умения за концентрация, отговорни решения и коректно партниране. Играта „Потоци пари“ разкрива философията на своя създател Робърт Кийосаки за смелостта на интелигентните хора да следват мечтите си, да учат и се развиват непрекъснато, да ценят уменията у себе си и у другите.

В Световната седмица на предприемачеството, в часовете по технологии и предприемачество, учениците от прогимназиален етап на СУ „Николай Катранов“ ще се запознаят с любопитни факти около най-известните предприемачи в света, представени в презентации, изготвени от техни съученици. По-малките ученици ще рисуват на тема „Най-великите изобретения на човечеството“, а големите ще дискутират какъв би могъл да бъде техният принос за постигане на кръгова икономика.

 

По информация на СУ „Николай Катранов“