Скаутски клуб „Дунавски орел“ – гр. Свищов се включи в кампанията за почистване на речните корита
Медиа:

На 11 май 2019 скаутски клуб „Дунавски орел“ – гр. Свищов се включи в кампанията за почистване на речните корита организирана от WWF България и Организация на българските скаути като почистиха бреговете на река Дунав в местността Паметниците.
Стоян Михов, представител на WWF, откри мероприятието като разказа на доброволците за дейността на организацията и как действията и постъпките на хората застрашават съществуването на речните видове и затова е важно да поддържаме техния хабитат чист.
В инициативата се включиха 35 деца от скаутските групи вълчета и венчър скаути, техните лидери, родители, ученици и учители от СУ „Димитър Благоев“ и доброволци  от града – около 90 човека общо.
Заедно събрахме близо 70 чувала с боклук.
След почистването скаутите от двете групи демонстрираха някои от научените неща в клуба като разиграха няколко игри, в които заедно с доброволци разпъваха и сгъваха палатки и еволюираха от яйца до скаути.
Благодарим на всички доброволци, които подкрепиха тази прекрасна инициатива.
Благодарим на Община Свищов, Гранично полицейско управление, Районно управление „Полиция“ и общинско предприятие „Чистота“ за съдействието за безпроблемното и безпрепятственото протичане на събитието.
Благодарим на Организация на българските скаути и на WWF, без които всичко това нямаше да се случи.
65% от питейната вода идва от реки и потоци – ето защо е задължително да ги пазим чисти! #trashchallenge #BGScout

 

По информация на СУ „Димитър Благоев“ – гр. Свищов