Специални поздрави към абитуриентите отправи за втора поредна година ръководството на община Свищов
Медиа:

За втора година, по покана на кмета Генчо Генчев, пред сградата на община Свищов с весели възгласи се събраха абитуриентите. Младите хора пристигнаха заедно със своите класни ръководители, които споделиха тяхната емоция.
Приветствени думи към зрелостниците отправи кметът на Свищов Генчо Генчев, който им пожела смели мечти и упоритост в тяхното осъществяване. Градоначалникът благодари на учителите за всеотдайния им труд, а учениците посъветва никога да не забравят хората, които са ги водили по пътя на знанието.
С почетни грамоти бяха наградени най-отличените дванадесетокласници, които със знанията и уменията си са допринесли за издигане авторитета на своето училище и своя град. От името на общинското ръководство, всички зрелостници получиха по една значка, с надпис: „Аз обичам Свищов!“, с пожелание да се развиват успешно и с обич да градят бъдещето на своя град.
Специален жест към випускниците бяха изпълненията на Преслава Петкова и Карина Георгиева от клуб „Естрада“, които със своите песни допринесоха за приятните емоции на всички присъстващи.
В края на събитието абитуриентите, техните учители и представителите на общинското ръководство си направиха обща снимка, за спомен от вълнуващия ден.
През 2019 година в Свищов завършват средното си образование 245 ученици от 11 паралелки.