СТАРТИРАТ ОПОЗНАВАТЕЛНИ СРЕЩИ С БИЗНЕСА В ТЪРГОВСКАТА ГИМНАЗИЯ
Медиа:

На 8.11.2021 г., при спазване на всички условия за осигуряване на безопасна училищна среда, на десетокласниците от спец. „Системно програмиране“ гостува г-н Михаил Николаев – управител на „СПЛЕНД ДИЗАЙН“ ЕООД и партньор-работодател на Търговската гимназия. Целта на срещата бе в поредица от срещи учениците да се запознаят с фирмите, работещи в тяхното направление „Приложна информатика“, които са отворени да приемат стажанти на работа, и да научат повече за изискванията на реалния бизнес към новопостъпващите служители.

В откровен и приятелски диалог г-н Николаев сподели накратко историята на своя професионален път, разказа за същността на работата си и начина, по който се провеждат интервютата за работа в неговата фирма (а и на повечето места, изискващи познания по програмиране). Гостът отговори с удоволствие на всички зададени му въпроси.

Десетокласниците се обучават в т. нар. дуална форма или учене чрез работа. Това предполага, че през следващата учебна година два от дните в седмицата ще работят срещу трудов договор и заплащане на реални работни места, затова е нужно да имат ясна представа за изискванията, които ще бъдат поставени през тях от компетентностен и личностен характер. Своя избор за работодател учениците ще трябва да направят още в края на тази учебна година, затова предварителните опознавателни срещи са от огромно значение за младите хора и за партньорите на Търговската гимназия.

 

По информация на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“