СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“ ДИПЛОМИРА ВИПУСК ОТЛИЧНИЦИ
Медиа:

На 23 юни 2022 г. на тържествена церемония в двора на СУ „Николай Катранов“ директорът на училището г-н Генади Иванов връчи дипломите за средно образование на Випуск 2022. Гости на събитието бяха кметът на Община Свищов г-н Генчо Генчев, учители и родители.

За поредна година училището дипломира един успешен випуск.

От 53-ма зрелостници 26 са с отличните дипломи, от които 10 със среден успех 6.00, а 18 ученици са със среден успех „Много добър“ в дипломата! Първенец на випуска е Борислава Божинова, със среден успех 6.00 в дипломата и две отлични оценки на държавните зрелостни изпити, като на ДЗИ по български език и литреатура оцената ѝ е максималната 6.00.

Випуск 2022 класира СУ „Николай Катранов“ за поредна година сред отличниците на матурите в област Велико Търново. На ДЗИ по български език и литература училището зае почетното ЧЕТВЪРТО МЯСТО, с 5 отлични оценки и 20 оценки „Много добър“, а на втория държавен изпит по профилиращи предмети: английски език, биология и здравно образование, и немски език – катрановци защитиха 5 отлични оценки и 29 оценки „Много добър“.

 

По информация на СУ „Николай Катранов“