СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“ ПОСРЕЩА 24 МАЙ С КАМПАНИЯ ,,ПОСЛАНИК НА СЛОВОТО“
Медиа:

По случай един от най-светлите български празници, посветен на славянската писменост, българската просвета и култура – 24 май, СУ „Николай Катранов“ и клуб ,,Ангелски сърца‘‘ към ,,Купата на героите‘‘, създадоха кампанията ,,Посланик на словото“.

Инициативата цели да стимулира младите хора на България да усетят красотата на българското слово и да четат повече книги.

В социалните медии екипът на училището търси последователи и съмишленици, които да споделят и популяризират идеята. За изпълнението на кампанията, бяха създадени банери с цитати от произведенията на популярни български автори, които да бъдат споделяни в инстаграм или фейсбук като пост или стори с хаштаг #ПосланикНаСловото, за да може красивото българско слово да достигне до повече млади хора.

Кампанията предизвиква своите последователи да споделят в коментар кой е техният любим откъс от българско произведение, за да бъде добавен и той, и по този начин да се вдъхновят още хора.

Цитатите бяха оформени и разпечатани като красиви книгоразделители и бяха разпространени в различни обекти на територията на град Свищов. На гърба на книгоразделителите има QR код с препратка към мисията и целите на инициативата.

Идеята на катрановци бързо спечели съмишленици от цялата страна. Нейни посланици станаха инфлуенсъри, учители и ученици от други училища, родители и приятели. Желание да се включат заявиха и съвременни български автори.

Инициативата продължава до 24-ти май включително. Научете повече за кампанията тук: https://katranov.tech.blog/2023/05/12/посланик-на-словото/

 

 

По информация на СУ „Николай Катранов“