СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“ В ПАРТНЬОРСТВО С ДВОРЕЦА НА ДЕЦАТА В АЛЕКСАНДРИЯ И БЪЛГАРСКАТА ОБЩНОСТ В РУМЪНСКОТО СЕЛО ИЗВОАРЕЛЕ
Медиа:

Гости от Румъния посрещна СУ „Николай Катранов“ в края на седмицата. В училището гостуваха учители от Двореца на децата в областния град Александрия. Повод за посещението им бе иновативен образователен проект „Дунав ни обединява“, в чиито дейности бе привлечено и свищовското училище.

Тема на работната среща бяха извънкласните дейности, които училището предлага на учениците. Срещата започна с поздрав от най-малките ученици – първокласниците от I „в“ клас, с учители г-жа Веселина Страшимирова и г-жа Радостина Русева.

Директорът на СУ „Николай Катранов“ г-н Генади Иванов представи училището накратко, след което гостите се запознаха с дейността на клуба за доброволчески инициативи „Ангелски сърца“, за който им разказа г-жа Таня Валентинова, учител в ЦДО и с клуба за талантливи млади художници „Рисувай с нас“ с ръководител г-жа Силва Христова. По-късно на спортното игрище имаха възможност да наблюдават и демонстрации на спортните клубове.

В румънската делегация бе директорът на Двореца на децата в Александрия проф. Адриан Сърбан, който подписа Споразумение за сътрудничество между двете институции с директора на СУ „Николай Катранов“.

Сред гостите бе и председателят на най-новата организация на българската общност в румънското село Извоареле /област Телеорман/, носеща емблематичното име „Български извори“ – г-н Михаил Леку, който също обсъди с директора на свищовското училище бъдещи съвместни инициативи и гостувания.

 

Източник: СУ „Николай Катранов“