СУ „ЦВЕТАН РАДОСЛАВОВ“ Е ПОБЕДИТЕЛЯТ В СЕДМОТО ИЗДАНИЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО „МОЯТА БЪЛГАРИЯ“
Медиа:

За седма поредна година по инициатива на Община Свищов се проведе  ученическото състезание „Моята България“, посветено на националния празник на Република България  – Трети март. Състезанието цели съхраняване на историческата памет на България, отдаване на  нужното внимание и почит към националния празник, и чрез подрастващите, запазване на   жив споменът за паметните събития, довели до Освобождението на страната на 3 март 1878 година.
За втора поредна година предвид епидемиологичните мерки, действащи на територията на страната, състезанието се преведе онлайн и се излъчи на живо на фейсбук страниците на отдел „Образование“ и дирекция „Култура и културно наследство“ към Община Свищов.

В надпреварата взеха участие ученици от горните класове на всички свищовски средни училища. Отборите бяха в четиричленен състав, напътствани от учител-историк  и мериха сили и знания в два поредни кръга, свързани с дати, събития и значими личности от българската история.

Представянето им бе оценявано от жури в състав:

  1. д-р Генчо Генчев, кмет на Община Свищов;
  2. д-р Анелия Димитрова, заместник-кмет „Управление на европейски проекти и образование“ на Община Свищов;
  3. г-н Росен Маринов, директор на дирекция „Култура и културно наследство”;
  4. г-жа Ивелина Иванова, директор на Исторически музей „Свищов“;
  5. г-жа Анатолия Тодорова, уредник в къща- музей „Алеко Константинов“;
  6. г-жа Веселина Спасова, библиотекар в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови“;
  7. г-жа Маргарита Колева, библиотекар в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови“.

Оспорваното състезание завърши с победа на учениците от СУ„Цветан Радославов“, второ място зае отбора на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“. Трети в класацията, според получения брой точки, са представителите на СУ „Николай Кантранов“. Четвърто и пето място съответно заемат СУ „Димитър Благоев“ и СПГ „Алеко Константинов“.

В края на състезанието д-р Анелия Димитрова, в качеството си на член на журито и зам.-кмет на Община Свищов, поздрави участниците за представянето им.

Наградите тази година са под формата на ваучери и са осигурени от „Други дейности по образованието“ към Община Свищов.

 

Ако сте пропуснали прякото излъчване на състезанието „Моята България“, пълен запис на същото е достъпен  тук

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook