СУ „Цветан Радославов“ в Свищов е доайен в иновативното STEM направление и тази година подготвя прием в него
Медиа:

И през настоящата година СУ „Цветан Радославов” в Свищов ще извършва прием в иновативното за страната STEM направление с профил природни науки. Директорът Мариана Маркова уточни в ефира на  Радио „Фокус” – Велико Търново , че това ще е четвъртата поредна година, в която ще се реализира подобна паралелка. Основните предмети, които ще изучават засилено учениците са биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, английски език.

„Тук е мястото да споделя, че за първа година училището ни кандидатства с проект за изграждане на училищен STEM център по природни науки. Това е още проект, но се надявам той да бъде одобрен и реализиран в рамките на новата учебна година. В новия кабинет учениците ще имат възможност да се обучават на практика. Той ще бъде създаден точно на време, тъй като от тази година ще имаме вече завършили първи гимназиален етап в STEM направление – младежите в 11-ти клас, на които предстои да по-интензивно изучаване на профилираните предмети и практика в реална среда. Освен това при кандидатстването за него ние привлякохме като партньори Медицинския университет в Плевен. Идеята ни е преподаватели от там да четат лекции и при нас, както и нашите ученици да ходят „на терен”, обясни oще Мариана Маркова.

В СУ „Цветан Радославов” предстои да бъде разкрита и нова паралелка за първокласници, които ще изучават IT математика. Прием в нея ще се извършва за първа година.

Източник: Радио“Фокус“- Велико Търново