Тържествено изпращане на зрелостниците от СПГ „Алеко Константинов“
Медиа:

На днешния 26 юни директорката на СПГ „Алеко Константинов“ Инж. Веска Николова поздрави зрелостниците, като започна с успехите от постигнатото и пожела „удовлетворението от резултатите да ги прави горди и уверени в собствените им сили и възможности“. Директорката допълни, че животът се измерва не с годините, а с дирята оставена след всеки човек. Традиционно инж. В. Николова удостои с приза „Достоен Алековец“ дванадесетокласникът Николай Иванов Каишев за постигнати високи резултати в обучението, активна извънкласна дейност, участие в състезания и олимпиади.

Кметът на община Свищов г-н Генчо Генчев поздрави всички ученици, завършили гимназията:

„С гордост носете името на училището на нашия бележит писател, адвокат Алеко Константинов и бъдете здрави, и продължавайте със знание да следвате важните житейски уроци“. Господин Генчев допълни, че професионалната гимназия „Алеко Константинов“ се е утвърдила като едно можещо, иновативно училище, което изгражда специалисти, които индустрията и в частност бизнесът дълги години са очаквали.“.

Да уважат зрелостниците на събитието присъстваха още: зам.-кметът д-р Анелия Димитрова и началник отдел „Образование“ Румяна Кузева.

Освен дипломи и сертификати зрелостниците и техните учители получиха поздрави, значки и грамоти, предоставени от ръководството на Община Свищов.

Дипломи за завършено средно образование бяха раздадени от директорът на гимназията, от зам. директора г-жа Сребрина Лилова,  както и от двете класни ръководители Елена Николаева и Лиляна Димитрова.

А ето и останалите отличени ученици в различните направления:

Божидар Петров Койнов –награда от Кмета

Николай Иванов Каишев – награда от кмета

Надя Димитрова Игнатова – награда от Кмета

Надя Димитрова Игнатова –направление „Професионално обучение

Ивелин Евгениев Игнатов – направление „Професионално обучение“

Василена Атанасова Димитрова – направление „Професионално обучение“

Николай Тихомиров Лазаров – направление „Наука“

Кристияна-Михаела Иванова – направление „Изкуство“