ТРЕТО МЯСТО В КОНКУРС ЗА ЕСЕ НА ТЕМА „КАК ВИЖДАМ РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ?” КЪМ СА „Д. А. ЦЕНОВ“ ЗА УЧЕНИК ОТ ТЪРГОВСКАТА ГИМНАЗИЯ
Медиа:

За поредна година катедра „Икономика и управление на туризма”,  със съдействието на Кариерен център при Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, организира Национално ученическо състезание по икономика на туризма.

В тазгодишното предизвикателство взеха участие 25 ученици от 14 училища в страната. За призовите места, с есе на тема: „Как виждам развитието на българския туризъм?”, се състезаваха ученици от 11 и 12 клас от градовете София, Варна, Пловдив, Русе, Перник, Велико Търново, Силистра, Търговище, Свищов, Гоце Делчев, Луковит, Попово и Якоруда.

На почетното трето място е отличен  Димитър Георгиев Игнатов, ученик от ХІ клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“,  ПДТГ „Д. Хадживасилев“  – гр. Свищов, който показа отлична подготовка, добри идеи и креативност!

При подготовката за участие в състезанието ученикът бе подкрепен от Аделина Замфирова – старши учител практическо обучение.

Организирането на ученически състезания е само част от съвместната работа на катедра „Икономика и управление на туризма“ и средните училища при подготовката на настоящите ученици за бъдещото им професионално реализиране в областта на туризма.

 

По информация на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook