Трето място за хокеистите на СКХТФ „Дунав“

Хокеистите на СКХТФ „Дунав“ – Свищов завоюваха трето място на Държавното първенство в зала за 12-годишните.

От 23 до 25 март 2018 г. в град Пловдив се проведе държавното първенство по хокей в зала за деца до 12 г. и момичета, и момчета до 14 г. СКХТФ „Дунав“ – гр. Свищов участва и в двете възрастови групи.
При 12-годишните участваха общо 9 отбора в две дивизии. След убедителна победа с 10:1 над отбора на „Академик плюс“ – София и загуба от отбора на „Петър Берон“ с 0:2 в първи кръг, свищовските хокеисти във втори кръг реализираха победа над отбора на Пловдив с 3:1 и се класираха на 3-то място в крайното класиране в дивизия „А“.
14-годишните състезатели от СКХТФ „Дунав“ се класираха четвърти в дивизия „А“ на държавното първенство. При тях също участващите отбори бяха 9, разпределени в две дивизии. Състезателите реализираха победа над отбора на Чепинци и загуба от отборите на Пловдив и Петър Берон.
Третото място за свищовски хокеисти, при 12-годишните, е много голяма победа, тъй като основният отбор бе съставен от 7-10 годишни деца, а отборите, класирали се на 1-во и 2-ро място включваха 11 и 12 годишни състезатели.

По информация на СУ „Цветан Радославов“ – гр. Свищов