Ученически съвет при СУ „Димитър Благоев“ – гр.Свищов организира благотворителен мартенски базар в полза за лечението на дете
Медиа:

„Купете си мартеничка, за да помогнем на Нелис!“, това ще е мотото на мартенския базар на Ученическия съвет при СУ „Димитър Благоев“ тази година

Ученически съвет при СУ „Димитър Благоев“ – гр. Свищов организира благотворителен мартенски базар в полза на 2-годишната Нелис. От 24-ти февруари всеки следобед, в градинката на пл.“Свобода“ – гр. Свищов ще има разположена маса с мартеници за продажба, както и кутия за дарения. Освен това, всеки ден по време на голямото междучасие, в коридора на училището ще има дежурни с още мартенички на място.
Нелис e на 2 години и има невробластом – солиден тумор. Предстоят ѝ операция, химиотерапии, както и сърдечна трансплантация. До сега родителите ѝ са внесли 22 000 Е за операция. Трябва да се закупят и две лекарства, които ще се ползват по време на трансплантацията. Те са за предпазване на белия дроб, ако тромбът на сърцето се откъсне и отиде в дробовете, за да не получи белодробна емболия. Преведени са 15 000 евро за тях, за да може да се поръча лекарството.
Нелис и нейното семейство ще се радват с помощта на дарителската кампания да успеят да съберат всички необходими средства и тя да оздравее.

Дарителска сметка Нелис:
Банка: УниКредит Булбанк
Банкова сметка: BG25UNCR70001523587059
BIC код: UNCRBGSF
Титуляр на сметката: Нелис Заимова Кедова

Хелпкарма: https://bg.helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-malkata-nelis-da-jivee-496

По информация на СУ „Димитър Благоев“ – гр. Свищов