УЧЕНИК НА ПДТГ ОТНОВО С ПРЕСТИЖНАТА СТИПЕНДИЯ НА ФОНДАЦИЯ „АТАНАС БУРОВ“
Медиа:

Йоанна Начева Митева е сред 10-те стипендианти на фондация „Атанас Буров“ за учебната 2021/2022 г. Ученичката е в ХІІ клас и се обучава в специалност „Бизнес администрация“, професия „Офис мениджър“. Стипендията е за ученици от професионалните гимназии по икономика и е в размер на 100 лв., които се изплащат за деветте учебни месеца на учебната година.

Успехът на Йоанна се дължи на активното й участие и класиране на престижни места в редица състезания, образователни форуми, проекти и конкурси с икономическа насоченост – конкурс за есе на тема „Как да преборим бедността в съвременното общество?“ и Национално ученическо състезание по статистика към СА „Д. А. Ценов“ – Свищов; национален кръг на Европейската олимпиада по статистика за ученици 2021, организирана от Националния статистически институт; онлайн състезание „Счетоводството – традиции, настояще, бъдеще“, организирано от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“; конкурс под надслов: „Учениците от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ помагат за развитието на кръговата икономика в България” за разработване на бизнес план на тема „Икономика на споделянето“; конкурс за обучаване на чатботи по проект “STEM+Business” и разработване на чатбот на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“.

Поздравления, Йоанна!

 

По информация на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook