УЧЕНИК ОТ СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“ С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ КОНКУРС
Медиа:

С престижно отличие в национален исторически конкурс бе отличен ВЕНЕЛИН ХРИСТОВ от X „а“ клас на СУ „Николай Катранов“. Той получи СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА на Регионалния исторически музей в град Варна в шестото издание на Националния ученически конкурс за историческа памет „Будител”, който се провежда в морската столица по инициатива на Регионалното управление на образованието и Първа езикова гимназия, под патронажа на кмета Иван Портних.

Венелин Христов участва в конкурса с доклад на тема: „Стремление към модерно европейско образование в Свищов през XIX век“, а негов научен ръководител бе г-жа ГАЛЯ ИВАНОВА, старши учител по история и цивилизации. За отличното си представяне десетокласникът получи грамота, плакет и парична награда. С почетна грамота бе награден и неговият научен ръководител.

Общо 55 проекта бяха отличени в конкурса, в който участваха над 300 деца от 45 населени места в страната с рекорден брой индивидуални и колективни проекти – общо 220, разделени в шест категории: доклад, есе, видеоесе, презентация, видеофилм и драматизация.

С конкурса на тема „Възрожденският полет на духа и мечтата за национално освобождение“ беше отбелязана 260-ата годишнина от написването на „История славянобългарска”.

 

По информация на СУ „Николай Катранов“