УЧЕНИК ОТ ТЪРГОВСКАТА ГИМНАЗИЯ В „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“

На 23.03.2021 г. се проведе инициативата на JA Bulgaria -„Мениджър за един ден“. Това е събитие, което дава на ученици и студенти възможността да прекарат един ден във водещи български и международни компании и да се учат директно от топ мениджърите им. Ежегодно в инициативата се включват над 1000 ученици и студенти, които тестват своите умения и планират кариерното си развитие.

Тазгодишната церемония, предвид епидемичната обстановка, се проведе в онлайн среда, като участниците се присъединиха към livestream във Facebook, по време на който учениците и студентите задаваха своите въпроси към професионалистите, а специален гост беше Николаос Цитиридис.

В събитието се включи и ученик от ПДТГ „Д. Хадживасилив“ – Иван Иванов, от 12а клас . Той сподели, че „Мениджър за един ден“ е едно уникално и запомнящо се изживяване. За него инициативата е, на първо място, възможност за младите хора, макар и за кратко, да се докоснат до отборния дух и работния ритъм, които мениджърите се опитват да постигнат в екипите си. Ученикът отбеляза, че въпреки сериозността на темата, церемонията е била изключително забавна и неангажираща. Според него всичко е минало като игра и е успял да извлече много полезна информация за това, как един мениджър трябва да организира, контролира и мотивира своя екип.

Иван препоръчва на своите съученици, да се включат в следващите издания на инициативата, защото тя отваря възможност за придобиване на ценен опит и ключови запознанства. Повече информация можете да получите ТУК.

Източник: ПДТГ „Д.Хадживасилев“