Ученици от СУ „Димитър Благоев“ отбелязаха Международния ден на приказката
Медиа:

По повод Международния ден на приказката учениците от II-ри „б“ клас на СУ „Д. Благоев” посетиха библиотеката при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови”, където организираха изложба със свои рисунки. Под ръководството на г- жа Камелия Златанова – учител ЦДО, те рисуваха сцени от любими приказки, приказни герои и изготвяха табла с разказани в епизоди приказки.

Децата бяха любезно посрещнати от г-жа Веселина Спасова и г-жа Маргарита Колева, които ги запознаха с историята на празника, прочетоха им легенда за създаването на българската държава, показаха им илюстрации, подобни на тези, които те сами си бяха избрали да нарисуват и им пожелаха, един ден техните имена да стоят на кориците на книгите като художници. Учениците бяха провокирани да споделят какво ги е накарало да пресъздадат в рисунка определена приказка, да изкажат поуката от нея, да определят на кой герой искат да приличат.

Международният ден на приказката е веднъж в годината, но удоволствието от четенето на приказките и споделянето им с децата може да е всеки ден.

Четенето на приказки е нещо толкова магично и необикновено, което всяко дете заслужава. Те им помагат да се научат да разбират доброто и лошото, развиват уменията им за критично мислене и обогатяват въображението им.

 

 

По информация на СУ „Димитър Благоев“