УЧЕНИЦИ ОТ СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“ ОТВОРИХА СЪРЦАТА СИ И ДАРИХА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ПРИЮТА В СЕЛО ЛЕДЕНИК
Медиа:

Учениците от дванадесетите класове от СУ „Николай Катранов“ инициираха благотворителна кампания в подкрепа на приюта за хора в нужда във великотърновското село Леденик.

Вече близо 30 години търновецът Христо Атанасов поддържа приют за сираци и бездомни, като им осигурява подслон, храна, а на някои и работа. В момента в приюта в село Леденик има 28 настанени души – мъже, жени и майка с дете. В условията на пандемия и растящи сметки за отопление и хранителни продукти, приютът се нуждае от подкрепа.

В дарителската кампания се включиха ученици от I до XII клас, родители, учители и непедагогически персонал.  В хода на кампанията бяха събрани продукти от първа необходимост: 134 кг макаронени изделия, 115 бр. месни, зеленчукови и плодови консерви, 21 литра олио, 103,5 кг ориз, 91 кг брашно, 55,5 кг леща, 51 кг боб, 35 кг захар, 11 кг сол, грис, качамак, вафли, бисквити, сухи пасти, локум, халва, напитки, нишесте, подправки, мюсли, сапуни, препарати и др.

Жестът на децата успя да стопли душите на хората от приюта. Трогнат и просълзен, Христо Атанасов изказа огромната си благодарност за оказаната помощ. Достоен човек за възхищение, който въпреки огромните трудности, осигурява подслон, хляб и бъдеще на сираци и полусираци. Не сте забравени! Отново ще ви помогнем! Огромно благословение е да видиш благодарните погледи на толкова хора, останали без дом, без работа и без храна.

Благодарим на всички, които взеха участие в благотворителната кампания и помогнаха на тези хора в нужда!

 

По информация на СУ „Николай Катранов“

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook